Fandag Rode Duivels op 6 september, naar Zaventem gaan heeft geen zin

© brusselnieuws.be
06/07/2014

De fandag van de Rode Duivels zal op zaterdag 6 september gehouden worden. Dat heeft bondscoach Marc Wilmots zondag laten weten op zijn afsluitende persconferentie. De politie vraagt intussen met aandrang niet naar Zaventem te komen op maandag.

De spelers zelf vertrekken zondagavond vanuit São Paulo terug naar België. De KBVB had de supporters al gevraagd om niet naar Zaventem af te zakken. Ook de politie vraagt met aandrang hetzelfde, onder meer via Twitter. ''Onze Duivels verdienen warm onthaal maar kom a.u.b. niet naar de luchthaven. Je kan hen daar onmogelijk zien en er is veel vakantiedrukte.''

"Het is een kwestie van veiligheid en het is bijzonder moeilijk om alles op zo'n korte tijd goed georganiseerd te krijgen", meldde bondscoach Wilmots.

"Alles moet immers veilig blijven voor de vele kinderen en families. Bij onze aankomst in Zaventem mogen we maandag zelfs geen handtekeningen uitdelen of samen met de supporters op de foto gaan", klonk het. Later worden de spelers en de staf wel nog op het Paleis verwacht.

Eerder op de dag verspreidde de voetbalbond KBVB een open brief waarin de fans werden bedankt voor hun massale steun op het WK. In de brief werd vermeld dat er een tweede officiële fandag georganiseerd zou worden waarop de spelers uitgebreid de tijd zullen nemen om de onvergetelijke voorbije twee jaar met de fans te vieren.

Die fandag zal sowieso niet in het Koning Boudewijnstadion gehouden worden – een dag daarvoor wordt daar immers de Memorial Van Damme georganiseerd – maar waarschijnlijk wel in het Paleis voor Congressen van Brussel (Brussels Meeting Centre).

"Onze supporters zijn bijzonder belangrijk voor ons", meldde ook kapitein Vincent Kompany op de persconferentie. "We hebben via onze familie gehoord dat het allemaal zo leefde in België en zulke taferelen hadden we vier tot vijf jaar geleden nooit voor mogelijk geacht. Hopelijk kunnen we er ook in de toekomst altijd voor mekaar blijven staan."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni