Facebookpagina voor renovatie station Vilvoorde slaat aan

© brusselnieuws.be
22/12/2014

Ruim 1.300 mensen hebben de Facebookpagina 'Vilvoorde eist renovatie station' al geliked en er commentaar en foto's op gepost. Met de pagina hoopt de gemeente Vilvoorde Infrabel tot actie aan te zetten. De broodnodige werken zijn al meermaals uitgesteld.

Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws.

De perrons en doorgangen van het station van Vilvoorde verkeren al langer in zeer slechte staat. Normaal gezien zouden in september renovatiewerken van start gaan. Ze werden eerder al meermaals uitgesteld.

Uit een parlementaire vraag van Vilvoords burgemeester en SP.A-Kamerlid Hans Bonte aan minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) bleek een maand geleden echter dat de werkzaamheden opnieuw uitgesteld zijn, om besparingsredenen.

Uit protest tegen de gang van zaken startte de gemeente daarom een Facebookpagina met als titel 'Vilvoorde eist renovatie station'. Ze riep pendelaars op de pagina te liken en er zo veel mogelijk beeldmateriaal op te posten.

Vilvoorde hoopt met de pagina een breed draagvlak en extra argumenten aan te dragen ter ondersteuning van haar eis om de vervallen perrons en doorgangen zo snel mogelijk te renoveren.

'Lawine aan reacties'
In het begin van dit jaar dreigde Bonte er al eens mee om een deel van de perrons en trappen van het station Vilvoorde te sluiten. Volgens de burgemeester waren de trappen levensgevaarlijk bij regen of vriesweer en kwamen er al geregeld brokstukken naar beneden.

Infrabel beloofde toen in juni de werken aan te vatten, maar die datum werd alsmaar opgeschoven en is inmiddels dus voor onbepaalde duur uitgesteld.

"We gaan de foto's inventariseren, en er zeker nog visueel iets mee doen, maar we weten nog niet precies wat", zegt Hans Bonte aan Het Laatste Nieuws over het beeldmateriaal dat de stad op Facebook heeft verzameld. "(...) Een en ander heeft wel al voor een lawine aan reacties gezorgd. Ook verenigingen die gehandicapten ondersteunen en TreinTramBus zijn er opgesprongen. Het blijft intussen wachten op een antwoord van de gedelegeerd bestuurders van NMBS en Infrabel op onze uitnodiging om met de trein ons station te komen bezoeken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni