© Rachida Aziz

Facebookaccount van Rachida Aziz geblokkeerd

© brusselnieuws.be
23/07/2014

Het facebookaccount van Rachida Aziz, modeontwerpster en eigenares van het bedrijf Azira, was enkele dagen geblokkeerd. Ze vermoedt dat het iets te maken heeft met haar opmerkingen over Israëlische acties in Gaza.

Toen Aziz afgelopen vrijdag wilde inloggen, kreeg ze de melding dat ze een kopie van haar identiteitsbewijs moest opsturen, omdat facebook twijfelde over haar identiteit. Aziz gebruikte haar account Azira onder andere om informatie over Palestina met meer dan drieduizend van haar contacten te delen. Deze contacten heeft ze ruim vier dagen niet kunnen bereiken, omdat haar account was geblokkeerd. Ook haar tweede pagina My choice is not yours, een actiegroep rondom het dragen van een hoofddoek, was gedeactiveerd.

Ze wil haar facebook terug, schrijft ze in haar blogpost voor De Standaard; niet alleen om haar contacten weer te kunnen bereiken, maar ook om Palestijnse journalisten een hart onder de riem te steken en iets te kunnen doen. “Want niets doen, daar word je zo machteloos van.”

Inmiddels zijn haar accounts weer toegankelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni