Extremist loopt stage in hoofdkwartier federale politie

© brusselnieuws.be
21/04/2015

De federale politie heeft een stagiair in de hoofdzetel in Brussel op non-actief gezet omdat hij op zijn Facebookprofiel sympathiseerde met Islamitische Staat. Op dat moment had hij al twee dagen toegang tot de privégegevens van hooggeplaatste officieren.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag.

Bilal E.B. (22) uit Elsene maakte tijdens zijn kijkstage in de nieuwe hoofdzetel van de federale politie, in het Rijksadministratief Centrum aan de Pachecolaan, een hele reeks foto's van zijn zwaarbewaakte werkplek.

Volgens zijn tijdelijke collega's stelde hij ook "ongezond veel vragen" over de wapens in het politiegebouw. Eén keer probeerde de Belg van Marokkaanse origine zelfs binnen te geraken in het bureau van politiebaas Catherine De Bolle "om met haar op de foto te gaan".

De politievakbond NSPV klaagt over de gebrekkige screening, en zegt dat een dergelijk incident aantoont dat een onvolledige check een rechtstreeks gevaar kan betekenen voor politiemensen en hun naaste familie.

Normaal moeten stagiairs op voorhand gescreend worden, maar dat is duidelijk niet gebeurd. En dat kan niet, zegt de vakbond. Volgens hen is het ook niet de eerste keer dat iemand op die manier probeert te infiltreren.

De federale politie zegt dat er geen bewijs gevonden is dat Bilal E.B. de vertrouwelijke gegevens van topmensen kopieerde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni