© tvbrussel

Extra geld voor vier sociale projecten

© brusselnieuws.be
25/11/2014

Muziekinstrumenten voor kansarme jongeren, nieuwe badkamers in transitwoningen voor daklozen, en een extra jeugdlokaal. Het zijn enkele van de projecten die extra geld krijgen van het Fonds Vinci, dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting.

Het Fonds Vinci, van een bedrijvengroep voor concessies en bouw, wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting en heeft 14 projecten geselecteerd die zich inzetten om de toegang tot de arbeidsmarkt en een beter samenleven te bevorderen.

Daarbij zijn vier Brusselse projecten. De vzw Straatverplegers krijgt 15.775 euro om meer huisvesting aan daklozen te kunnen aanbieden, en de vzw Nativitas mag 16.000 euro uitgeven aan nieuwe badkamers in transitwoningen voor daklozen.

Er zijn ook enkele projecten die focussen op jongeren geselecteerd. De organisatie Solidarcité gaat met 12.500 euro een nieuw lokaal renoveren waar acht maatschappelijk kwetsbare jongeren een toekomstproject kunnen uitwerken.

En de vzw ReMuA gaat met 12.500 euro nieuwe muziekinstrumenten kopen. De komende vier jaar wil de organisatie 1.400 veelal kansarme jongeren de kans bieden om kennis te maken met muziek. De vzw leert de jongeren muziek lezen, instrumenten bespelen en concerten geven.

Werknemers uit de groep Vinci stellen daarnaast ook hun professionele vaardigheden ter beschikking van de winnende organisaties.

Het Fonds zal in februari 2015 een nieuwe projectoproep lanceren, waarop nieuwe initiatieven kunnen intekenen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni