De Brusselse regering gaat kmo's steunen die zich willen richten op het buitenland. Uit een studie van de Nationale Bank van België blijkt dat de Brusselse export goed is voor 15 procent van de totale export in België.

Brussels staatssecretaris Cécile Jodogne (FDF) maakte woensdag een actieplan voor de buitenlandse handel van Brussel bekend. Dat richt zich vooral op de dienstensector. Bijna de helft van de export vanuit Brussel bestaat immers uit diensten, zoals architectuur, aanneming, lobbying en vertaalbureaus.

Het plan is bedoeld voor kmo's, die onder meer op financiële steun kunnen rekenen. "Wij steunen prospectiereizen, deelnames aan jaarbeurzen of het aanmaken van promotiemateriaal in bijvoorbeeld het Koreaans", zegt Philippe Feytons, directeur van Brussels Invest & Export. "Bedoeling is de export bevorderen en zo uiteindelijk meer tewerkstelling creëren."

Het actieplan bevat ook 94 collectieve acties, zoals groepszendingen en jaarbeurzen die Brussels Invest & Export zelf organiseert. De focus ligt vooral op verre landen, zoals de BRIC-landen Brazilië, India, Rusland en China. Maar ook op markten die een band hebben met Brussel zoals Turkije, Congo en Marokko.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni