1432 punch Panini Paul BREITNER Eintracht Braunschweig 1977

Expo Panini: stickers met een geschiedenis

MB
© Agenda Magazine
01/07/2014

Cryptische, maar makkelijke quizvraag: welke stickers verkochten de laatste maanden als warme broodjes? Er was in ieder geval geen beter moment te bedenken om een tentoonstelling over Panini te organiseren.

En er is ook een goede reden, want Panini is een merk met een geschiedenis: het werd al in 1961 opgericht in het Italiaanse Modena en werd wereldberoemd door de verzamelstickers met afbeeldingen van voetballers.

De tentoonstelling in Thurn & Taxis gaat terug tot de vroegste Panini-albums van 1970. Op veertig jaar Belgisch voetbal (competitie en nationale ploeg) wordt niet alleen teruggeblikt aan de hand van stickers en albums, maar ook met wedstrijdoutfits en andere voetbalmemorabilia.

Daarnaast is er een Family expo, want Panini wijdde ook al tientallen albums aan showbizzsterren, het dierenrijk of populaire films en televisiereeksen. Voor de allerkleinsten is er ook een uitgebreide speelzone voorzien. Kijk voor het evenementenprogramma (onder meer handtekeningensessies met voetbalsterren) ook af en toe op de website.

Panini Expo

data: > 31/8

waar: Thurn & Taxi

'Meer dan alleen voetballers'

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Expo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni