Europese primeur: driedelig scherm in bioscoopzaal

© brusselnieuws.be
10/10/2014

In een Kinepoliszaal in Brussel is vrijdagmiddag voor het eerst in Europa een Barco Escape-film vertoond. De nieuwe technologie laat toe dat een film op bepaalde momenten op drie schermen tegelijk geprojecteerd wordt, waardoor de kijker 'als het ware volledig ondergedompeld wordt in de film'.

The Maze Runner, een film van 20th Century Fox, is de allereerste film die voor deze technologie ontwikkeld werd.

De Belgische bedrijven Barco en Kinepolis ondertekenden begin dit jaar een strategische samenwerkingsovereenkomst, om de bioscoopervaring naar een hoger niveau te tillen. De lancering van de Escape in België past in die overeenkomst.

Drie projectoren en drie schermen, één vooraan en twee hoekschermen die tot bijna helemaal achteraan doorlopen, zorgen voor een groot panoramisch beeld. In de sleutelscènes van de film, over jongeren die uit een doolhof proberen ontsnappen, wordt de kijker zo "als het ware zelf opgesloten in het labyrint, en delen de bioscoopbezoekers de ervaringen van de personages", aldus een persbericht.

In de VS is het systeem al geïnstalleerd in vijf bioscoopzalen. In Europa heeft Barco op dit moment geen akkoorden met andere bioscoopzalen. Eerder deze week zei het West-Vlaamse bedrijf te verwachten dat in de toekomst nog meer filmmaatschappijen deze techniek zullen gebruiken.

Bioscoopgangers kunnen de Barco Escape vanaf 15 oktober in de Brusselse zaal gaan uittesten, in Antwerpen kan dat al vanaf vandaag/vrijdag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie , Film

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni