Noch de gemeente Dilbeek, noch Brussel wil het Spaanse cultuurfestival Euroferia ontvangen. Het evenement kan daardoor dit jaar niet doorgaan.

De organisatie van Euroferia annuleert het evenement voor dit jaar.

Nadat Euroferia niet meer welkom was in Brussel-Stad, werd er naar Brussels Kart Expo in Groot-Bijgaarden gekeken als mogelijke locatie.

Maar de gemeente Dilbeek heeft de toestemming daarvoor definitief geweigerd. Het evenement zal dit jaar dus niet doorgaan, tot grote teleurstelling van de organisatie. “Weer een verloren jaar”, zegt Federico Gallo. “Wij hadden nooit gedacht dat de gemeente Dilbeek een zo sterk veto tegen de aanwezigheid van de Euroferia op zijn grondgebied zou uitspreken.”

Volgens burgemeester Willy Segers (N-VA) kon de gemeente de veiligheid niet garanderen, omdat de site maximum 5.000 mensen kan ontvangen en er bij de laatste editie van Euroferia 150.000 mensen kwamen opdagen. De brandweer gaf daarom een negatief advies. Ook op vlak van mobiliteit vreesde de gemeente problemen.

Vroeger vond Euroferia plaats aan het Atomium, maar dat zag schepen van Handel Marion Lemesre (MR) niet meer zitten, wegens "te veel overlast voor de buurt".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Events & Festivals

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni