Etterbeek: moties tegen spreidingsplan Wathelet

© FM Brussel
01/04/2014

Maandagavond zijn er op de gemeenteraad van Etterbeek twee moties ingediend tegen het spreidingsplan voor Brussels Airport van staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (CDH). Eerder hebben al vijf andere Brusselse gemeenten protest aangetekend tegen het plan.

De moties werden ingediend door oppositielid Christophe Gasia (FDF) en meerderheidslid Arnaud Van Praet (MR). Beide teksten zijn zo goed als identiek en vragen enerzijds nieuw overleg over het spreidingsplan binnen de federale regering, anderzijds dat de Brusselse regering het huidig plan laat vernietigen.

De organisatie van buurtbewoners Pas Questions! lobbyt al een paar weken bij burgemeester Vincent De Wolf (MR) om een duidelijk standpunt in te nemen tegen het spreidingsplan. Volgens hen zijn de teksten nog steeds niet fel genoeg maar zijn ze een stap in de goede richting.

Begin maart had het spreidingsplan van staatssecretaris Wathelet voor een rel gezorgd tussen de staatssecretaris en Brussels minister van Leefmilieu Evelyne Huytebroeck (Ecolo). Huytebroeck verweet Wathelet dat zijn plan voor meer hinder zorgt. Wathelet antwoordde door te stellen dat de Ecolo-politica vooral bezig was met haar kiescampagne.

Uiteindelijk werd er een werkgroep opgericht die de situatie in kaart moet brengen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni