Erasmushogeschool start met Brussel-rondleidingen voor studenten

© FM Brussel
07/10/2014

De Erasmushogeschool start vandaag met de Brussel Tours. Dat zijn rondleidingen voor nieuwe studenten om hen wegwijs te maken in Brussel. Maar ook voor de oudere studenten werden er tours uitgestippeld.

Met vijf stadstours door verschillende delen van Brussel wil de hogeschool de studenten meer vertrouwd maken met de stad. En dat is nodig, zegt organisatrice Sofie Haegemans. “We hebben gemerkt dat onze studenten, niet alleen de pendelstudenten maar ook de kotstudenten, maar een beperkte kennis van Brussel hebben. Vaak kennen ze enkel de weg van en naar het station. Daar wouden we iets aan veranderen.”

Het gaat niet altijd om een gewone stadswandeling, tussen de tours zitten ook fietstochten en bier- en chocoladewandelingen. Daarnaast kunnen de studenten ook minder bekende buurten van Brussel leren kennen. “We hebben de tours met de heel specifieke toeristische hoogtepunten voor de nieuwe studenten”, legt Haegemans uit. “Maar ook onbekend Brussel komt aan bod en een fietstocht naar het Ter Kamerenbos. We willen vooral tonen dat Brussel meer te bieden heeft dan alleen maar de Grote Markt en de pittastraat.”

Elke student van de Erasmushogeschool of de VUB kan deelnemen. De rondleidingen zijn gratis maar vooraf inschrijven is verplicht. Dat kan via de website van de hogeschool.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni