© cerncourier

Englert weigert straatnaam in vastgoedproject ULB-campus

© brusselnieuws.be
17/10/2014

Nobelprijswinnaar in de fysica François Englert wil niet dat er een straat in Elsene naar hem wordt vernoemd. Hij wil niet geassocieerd worden met het vastgoedproject Unversalis Park op de campus van de ULB. Donderdag betoogden nog 200 mensen tegen het project.

De gemeente Elsene besliste eerder deze week om op de universiteitscampus Oefenplein een straat naar Englert te vernoemen. De nieuwe straat zou deel uitmaken van een vastgoedproject dat op termijn kantoren en meer dan 600 appartementen op de ULB-site zou inplanten. In een eerste fase gaat het om 140 woningen.

Probleem is dat voor het project een deel van het groen op de campus moet sneuvelen. Met 10 hectare is de campus een belangrijke groene long voor de gemeente.

Englert heeft ondertussen laten weten dat hij niet wil geassocieerd worden met het project. Hij weigert dus dat de gemeente er een straat naar hem vernoemt.

Donderdagavond kwamen 200 mensen samen aan de gemeenteraad van Elsene. Zij maken deel uit van het collectief ‘Sauvez La Plaine’. De actievoerders zien de site als een plaats van onschatbare waarde voor de biodiversiteit in de stad. Ook het Gewestelijk plan voor Duurzame ontwikkeling onderschrijft dat, zeggen ze.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni