Emiraten moeten ambassadeplan herbekijken

© brusselnieuws.be
10/07/2014

De overlegcommissie stedenbouw stelt heel wat voorwaarden voor de ombouw van het Delunehuis tot ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten. De Stad Brussel komt zo tegemoet aan buurtbewoners die heel wat bedenkingen hadden bij de plannen.

De commissie verleende woensdag een gunstig advies maar formuleerde ook dertien voorwaarden. Die bepalen onder meer dat het paviljoen dat in de tuin is gepland een verdieping minder krijgt en elders moet worden ingeplant.

De ambassade moet ook verantwoorden waarom een ondergrondse parking met twintig plaatsen noodzakelijk is. Ook het aantal bomen dat zou gerooid worden, moet beperkt blijven.

Omdat het om een ambassade gaat moet het Gewest uiteindelijk de vergunning afleveren. Het is nu aan de aanvrager om de plannen aan te passen. Als de administratie daarna akkoord gaat met de wijzigingen, is de vergunning binnen bereik.

Het beschermde Delunehuis, genoemd naar haar architect, ligt langs de Franklin Rooselveltlaan en is opgetrokken in het begin van de twintigste eeuw. De Verenigde Arabische Emiraten kochten het twee jaar terug met de bedoeling er hun ambassade in te richten.

Tegen de plannen rees protest in de buurt. Meer dan 400 mensen tekenden een petitie. De ambassadeur was persoonlijk aanwezig op de overlegcommissie om de buurtbewoners gerust te stellen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni