Emir Kir neemt maatregelen tegen overlast nachtclub Mirano

© brusselnieuws.be
10/07/2015

Burgemeester van Sint-Joost Emir Kir (PS) heeft maatregelen aangekondigd die de veiligheid en de rust nabij discotheek Mirano Continental op de Leuvensesteenweg moeten garanderen. De verscherpte regels komen er na een recente zware vechtpartij aan de nachtclub, en klachten van de buurt over allerhande overlast. Op de parking moet een hond de vertrekkers bijvoorbeeld tot spoed aansporen.

Einde mei brak een gevecht uit tussen een 30-tal klanten en veiligheidsagenten van de nachtclub, waarbij beide benen van een van de bezoekers gebroken werden. Voor de buurtbewoners was dat de druppel. Zij eisten maatregelen om de veiligheid en netheid in de buurt te verbeteren.

Burgemeester Emir Kir heeft nu in overleg met de politie aangekondigd dat de nachtclub ’s ochtends om vijf uur de deuren zal moeten sluiten. Vanaf vier uur worden er geen nieuwe klanten meer toegelaten.

In de nachtwinkels en snacks in een straal van 150 meter om de Mirano heen zal op zaterdagen geen alcohol meer worden verkocht die kan worden meegenomen uit de zaak.

Stewards en een hond
Verder zullen voortaan elke avond vier mobiele stewards aanwezig moeten zijn bij de nachtclub. Zij moeten samenscholingen in de omgeving van de Mirano uit elkaar drijven, en iedereen aanmanen om de rust van de omwonenden en de netheid van de naburige omgeving te eerbiedigen, vooral tussen 2 en 6 uur 's ochtends. Daarnaast kunnen zij indien nodig ook aan de alarmbel trekken bij de politie. Elke avond zal daarnaast een hondenbegeleider met hond aanwezig zijn voor de parking Scailquin aan de Mirano, zodat weggaande bezoekers worden aangespoord snel te vertrekken.

In de gemeenteraad zal verder gestemd worden over een voorstel om dronken mensen in de buurt een boete van 150 euro op te leggen.

Handelaars krijgen na een overgangsfase ook boetes als hun klanten de openbare ruimte om hun winkel niet schoonhouden.

Politiecontroles rond de Mirano zullen opgevoerd worden, kondigt Kir nog aan. Daarnaast zullen het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid, de politie en de Mirano geregeld samen Bob-campagnes houden aan de dancing.

Over drie maanden evalueert burgemeester Kir samen met de politiediensten de situatie in en rond de dancing.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni