'Elsense tiener is wellicht schizofreen'

© brusselnieuws.be
28/08/2014

Er zijn aanwijzingen dat de 14-jarige jongen uit Elsene die maandagavond zijn moeder doodsloeg tijdens hun vakantie in Frankrijk, schizofreen is. Dat blijkt uit het psychiatrisch onderzoek dat hij onderging.

Dat schrijven Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad. Duidelijkheid over een motief voor de moord is er nog niet, de jongen kon volgens de kranten niet uitleggen waarom hij zijn moeder aanviel.

Het parket van Boulogne-sur-Mer maakte gisterenavond laat de resultaten van het psychiatrisch onderzoek bekend. "De psychiaters die de jongen onderzochten, zien aanwijzingen dat hier sprake kan zijn van schizofrenie. Ze willen dat nu onderzoeken."

Het Franse gerecht besliste dan ook om de jonge dader niet langer opgesloten te houden in een gesloten jeugdinstelling, maar om hem onder te brengen in een psychiatrisch ziekenhuis in de regio. Hoelang de gedwongen opname zal duren, is niet beslist. Een Franse jeugdrechter zal over het lot van de jonge Brusselaar moeten beslissen.

Het lichaam van de moeder wordt vandaag mogelijk al naar België gebracht. Uit de autopsie bleek zoals verwacht dat de vrouw overleed aan verschillende slagen op het hoofd.

Haar ex-man en broer waren gisteren nog in Frankrijk, zegt Het Laatste Nieuws, onder meer om gehoord te worden door de politie. Die wil eerstdaags een reconstructie houden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni