Elsene opent grootste boksring van Brussel

© FM Brussel
11/12/2014

In Elsene opent donderdagavond vlakbij het Blyckaertsplein een nieuwe sportzaal, met onder meer de grootste boksring van Brussel.

De boksring heeft de erkende olympische afmetingen van 50 vierkante meter, als enige in het Brussels Gewest.

De sportzaal is eveneens een passiefgebouw van 1.000 vierkante meter. De zaal ligt in de Scepterstraat, vlakbij het Blyckaertsplein. In de polyvalente ruimte kunt u niet alleen kunnen boksen, maar ook andere gevechtsporten beoefenen.

Er is ook ruimte voor fitness, dans, en de zaal heeft ook een sauna en massagezaal. Bovendien heeft de ruimte een sterke sociale functie. Door middel van coaching in de sport wil de gemeente jongeren klaarstomen voor de arbeidsmarkt.

“Met die coaching willen we jongeren warm maken voor scholing en een job”, zegt Schepen in Elsene en voormalig bokser Bea Diallo (PS) uit. “Zo kunnen jongeren laten zien dat ze gemotiveerd zijn, ook al hebben ze de noodzakelijke diploma’s niet.”

De gemeente Elsene huldigt de zaal donderdagavond plechtig in. Komend weekend zijn er opendeurdagen en dan kan iedere burger de toestellen komen testen.

De zaal komt er dankzij het wijkcontract Blyckaerts. Enkele verlaten woningen werden daarvoor onteigend. De kostprijs ligt op 2,5 miljoen euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni