De Elsense patissier Nicolas Arnaud is de beste van Europa. Begin deze week won zijn team de gouden medaille op de wedstrijd die elke twee jaar georganiseerd wordt op horeca-beurs Sirha. Hij mag ons land volgend jaar vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap patisserie in Lyon.
Elsenaar is Europees kampioen patisserie
Op vijf uur tijd moesten de kandidaten een hele lijst gerechten maken: een sculptuur uit een blok chocolade van 23 kilo, twee fruitdesserts, tien desserts met chocolade, en een artistiek stuk met suiker. Na het proeven vond de jury het Belgische team het beste.
Nicolas Arnaud is Fransman, maar heeft al een hele tijd een patisserie in Elsene, vlakbij het Hortahuis. Hij is gepassioneerd door de artistieke kant van patisserie en werd eerder al derde tijdens de World Chocolate Masters-wedstrijd.
Ons land werd gevolgd door Denemarken en Zweden. Zij stootten ook door naar het WK patisserie, waar ze het moeten opnemen tegen teams uit de rest van de wereld. Afspraak in Lyon in januari 2017. Of bij Pâtisserie Nicolas Arnaud, natuurlijk.
Lees meer over: Samenleving, Cultuurnieuws
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.