Els Ampe wordt nieuwe Vlaamse Brusselminister

© tvbrussel
22/07/2014

Brussels schepen Els Ampe (Open VLD) wordt in de nieuwe Vlaamse regering de minister bevoegd voor Brussel. Dat vernam tvbrussel uit goede bron. Ze krijgt wellicht ook Media en Cultuur als bevoegdheden.

Open VLD, CD&V en N-VA maakten dinsdagmiddag bekend dat ze samen een Vlaamse regering zullen vormen. Open VLD krijgt daarin onder meer de bevoegdheden Begroting, Cultuur, Media en Brussel.

Zowel Brussel als Cultuur en Media belanden op het bord van Els Ampe, nu nog mobiliteitsschepen in Brussel en ook lid van het Brussels parlement. Minstens een lid van de Vlaamse regering moet namelijk in de hoofdstad wonen. Als minister voor Brussel volgt Ampe Pascal Smet (SP.A) op.

In het Brussels parlement wordt Ampe opgevolgd door Herman Mennekens. Wie haar bevoegdheden als schepen in de Stad Brussel overneemt, is nog koffiedik kijken, maar die post gaat dan normaal naar de tweede gekozene van Open VLD in de gemeenteraad. Dat is Dominique De Backer.

De nieuwe Vlaamse regering zal worden geleid door Geert Bourgeois (N-VA). Zijn partij wordt ook bevoegd voor Mobiliteit en Openbare Werken, posten die naar Ben Weyts zouden gaan. Belangrijk, want de Brusselse regering neemt zich voor om de komende legislatuur over mobiliteit intensief te overleggen met Vlaanderen. De bevoegdheid over de Brusselse scholen komt met onderwijs dan weer bij Hilde Crevits (CD&V) terecht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni