© tvb

Elke secundaire school een eigen smoel

HUB
© Brussel Deze Week
30/09/2015

Scholengroep Brussel gaat elk van zijn veertien secundaire scholen een eigen profiel geven. “We gaan dus niet meer overal alles aanbieden,” zegt Viviane Smekens, verantwoordelijk voor het secundair binnen Scholengroep Brussel.

Vanaf volgend schooljaar krijgt elke school een duidelijke focus. Het atheneum van Etterbeek, een nu in hoofdzaak ASO-school, krijgt bijvoorbeeld het label wetenschap en techniek terwijl het atheneum van Brussel in het centrum een cultuur- en stadslabo wordt met de naam GO! for Culture
Idem bij de TSO-BSO-scholen. Het atheneum van Jette staat voor welzijn en zorg (GO! for Care) terwijl Victor Horta in het oosten van Brussel en Zavelenberg in het westen op techniek en bouw mikken.

Ook de zogenaaamde domeinscholen, die zowel ASO als TSO-BSO aanbieden, krijgen een eigen smoel. In het atheneum Anderlecht komt het accent in heel de school op visuele kunsten te liggen, in de Molenbeekse Toverfluit op handel en organisatie. GO! for business heet het daar dan ook.

Leggen de scholen vandaag ook al niet hun eigen accenten? “Klopt,” zegt Smekens. “Maar we gaan nog meer focussen en gaan ook met richtingen schuiven. Zo zullen we Toerisme, de enige TSO-richting in het atheneum van Etterbeek, daar weghalen omdat die niet past binnen het plaatje wetenschap en techniek. De richting zal verhuizen naar Emanuel Hiel en naar Coovi. En in onze scholen met de harde TSO-BSO-richtingen, Victor Horta en Zavelenberg, gaan we op termijn de richting kinderverzorging schrappen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni