Elk kwartier een snelle treinverbinding naar Brussel

© brusselnieuws.be
22/09/2014

De dienstregeling van NMBS verandert volledig. Vanuit de grote Vlaamse steden komt er elk kwartier een snelle verbinding, van en naar Hasselt komt er een nieuwe lijn die niet meer stopt in Leuven.

De nieuwe dienstregeling van de NMBS wordt op 14 december ingevoerd, maar is vanaf maandag online te raadplegen. “Sinds 1998 is er geen dergelijke verandering in de dienstregeling geweest. Inmiddels zijn er 60 procent meer reizigers, die andere bestemmingen en andere plannen hebben. Dat vraagt om een nieuwe dienstregeling,” legt woordvoerder van de NMBS Bart Crols uit.

Het belangrijkste verschil zijn de dienstregelingen tussen Brussel en de grote Vlaamse steden: Antwerpen, Gent, Leuven. Vanuit deze richtingen zal er elk kwartier een snelle verbinding komen, vertelt Crols. Deze treinen rijden niet alleen tijdens de spits, maar de hele dag door. De ritten zullen in een aantal gevallen wel langer duren.

Opvallend is ook de nieuwe verbinding vanuit Hasselt. Deze trein zal niet meer stoppen in Leuven, waardoor veel tijd bespaard wordt. De verbinding Hasselt-Brussel zal straks een uur duren.

Daarnaast is de spreiding van de treinen binnen het uur beter. “We willen dat als mensen de trein missen, ze niet meteen een half uur hoeven te wachten, maar dat ze weten: ‘Er gaat er direct nog een’.”

Waarom nu pas een nieuwe dienstregeling? “De voorbereiding heeft een paar jaar gevergd. De nieuwe dienstregeling was gepland voor 2013, maar heeft wat vertraging opgelopen door herstructureringen van de NMBS-groep."

De nieuwe dienstregeling is online. De website van de NMBS was tijdelijk onbereikbaar.



Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni