EK op groot scherm aan Beursplein

© brusselnieuws.be
15/01/2016

De Stad Brussel zal de wedstrijden van de Rode Duivels op het EK voetbal komende zomer op groot scherm uitzenden vanop het Beursplein. Het Koning Boudewijnstadion gaat pas open als België de halve finales haalt.

Dat meldt La Dernière Heure.

België begint op 13 juni aan het EK in Frankrijk met een wedstrijd tegen Italië. Op 18 juni volgt het duel tegen Ierland en op 22 juni staat de laatste groepswedstrijd tegen Zweden op het programma.

Heel wat voetballiefhebbers zullen de Belgische wedstrijden in hartje Brussel willen volgen. Tijdens het WK in Brazilië in 2014 konden de fans terecht aan het Koning Boudewijnstadion. Daar stond toen een groot scherm.

Voor het EK zal dat niet gebeuren. Of toch niet in eerste instantie: “Als België zich kwalificeert voor de halve finale zullen we het stadion openen”, zegt schepen van Sport Alain Courtois (MR).

In plaats daarvan voorziet de Stad een groot scherm van 45 m² aan het Beursplein. Waar dat scherm precies zal komen is nog niet duidelijk. “Het schepencollege heeft de precieze locatie nog niet gekozen, maar er is alleszins wel overeenstemming om het in de omgeving van de Beurs te plaatsen”, aldus Courtois.

Op het scherm zullen niet alleen de wedstrijden van België te zien zijn, maar ook de openingswedstrijd en de finale. Er zullen geen drankstands voorzien zijn.

Niet aan De Brouckère
De Stad kiest dus voor het Beursplein en niet voor het De Brouckèreplein als spil van de festiviteiten. Nochtans wil de Stad De Brouckère in de toekomst uitspelen als verzamelplek bij grote evenementen. De Stad heeft daar nu al het grootste digitale scherm van België staan.

Nu was dat nog niet mogelijk, zegt Courtois: “Tegen de zomer zal er al begonnen zijn met de definitieve heraanleg van de voetgangerszone. In juni zullen er dus werkzaamheden aan de gang zijn op het De Brouckèreplein.”

De schepen van Sport voegt er nog aan toe dat het De Brouckèreplein tegen het WK voetbal van 2018 in Rusland wel klaar zal zijn om de voetbalfans te ontvangen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni