Eigenaar hotel Mozart biedt onderdak aan 50 vluchtelingen

© brusselnieuws.be
04/11/2015

In de nacht van dinsdag op woensdag was er opnieuw een tekort aan pre-opvangplaatsen voor asielzoekers. De eigenaar van hotel Mozart, Ahmed Ben Abderrahman, heeft dinsdagavond een vijftigtal vluchtelingen opgevangen in zijn hotel aan de Kaasmarkt. Het is niet de eerste keer dat de man ter hulp schiet.

Dinsdagavond kon een tachtigtal asielzoekers niet terecht in de pre-opvang in het WTC III-gebouw. De vijfhonderd plaatsen waren allemaal volzet.

De vluchtelingen voor wie geen plaats was, moesten op straat verblijven. Ze zetten tentjes op en schuilden in de wandelgangen van het Noordstation. Ook de bufferopvang was zo goed als vol, volgens An Luyten, de woordvoerder van het Rode Kruis.

"Toen ik merkte dat de opvang opnieuw in het honderd liep ben ik meteen in actie geschoten", vertelt Achmed, de eigenaar van hotel Mozart, aan Het Laatste Nieuws. De eigenaar reed de hele avond heen en weer van het WTC-gebouw naar zijn hotel aan de Kaasmarkt om mensen op te halen. Het ging voornamelijk om gezinnen met jonge kinderen.

Woensdagmorgen stond de hoteleigenaar weer vroeg op om de groep na een goed ontbijt naar hun afspraak bij de Dienst Vreemdelingenzaken te brengen.

Het is niet de eerste keer dat Achmed Ben Abderrahman asielzoekers opvangt. De afgelopen jaren deed hij dat nog enkele keren, laatst nog in september. Ook organiseerde hij in 2013 een inzamelactie voor een niertransplantatie voor een Algerijns jongetje dat in zijn hotel verbleef.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni