Eerste Love Room voor daklozen in Schaarbeek

LQ
© brusselnieuws.be
31/08/2015

In Schaarbeek is een eerste liefdeskamer of Love Room ingericht voor dakloze koppels. Het is een initiatief van vzw Corvia, ook bekend van projecten zoals de Miss en Mister Dakloosverkiezing en de open koelkast. "De kamer dient ook om tot rust te komen, te praten, samen te slapen".

"Ook daklozen willen genegenheid en intimiteit, maar stoten vaak op een gebrek aan privacy. In Schaarbeek is daarom de eerste Love Room ingericht. "Als koppel overleven zonder thuis, of in armoede, kan een extra druk leggen. Ook zij moeten "hun batterijen'' soms opladen door een moment van samen te zijn op een veilige locatie", zegt Mathilde Pelsers van vzw Corvia.

De Love Room is een houten chalet van drie meter op drie, dat in de tuin van de vzw staat in de Lambermontlaan in Schaarbeek. Er was vraag naar de chalet, want tot vorig jaar deed de vzw het met "liefdesparaplu's". Maar het afgeschermde hoekje dat daklozen ermee konden creëren liet volgens Pelsers nog te wensen over.

Omkadering
De houten chalet staat niet op zichzelf, maar heeft ook een medische en psychologische omkadering gekregen. Zo is er een medisch kabinet ingericht, waar daklozen zich kunnen laten onderzoeken. "Daarnaast hebben wij ook de open koelkast met drank en voeding, de open kleerkast, toiletten en een douche", zegt Mathilde.

Protest
Het idee om een liefdeskamer voor daklozen in te richten, ontstond drie jaar geleden al. Toen had de vzw echter veel moeite met de uitbouw ervan. De eigenaar van het pand waar Corvia de kamer wilde, was niet voor het plan te vinden. Daarom heeft de vzw nu plaats gemaakt in haar eigen tuin.

Voorlopig heeft nog niemand gebruik gemaakt van de Love Room. De vzw hoopt op snelle mond-tot-mondreclame. Thuislozen kunnen via het gratis nummer van vzw Corvia (0800/555.02) een afspraak maken om van de liefdeskamer gebruik te kunnen maken.

Bekijk hieronder ook de reportage van tvbrussel:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni