Eerste Feest van de Kip op 16 mei

Sara De Sloover
© brusselnieuws.be
27/03/2015

Om de Brusselaar warm te maken voor de kweek van stadskippen, wordt op zaterdag 16 mei het eerste Feest van de Kip georganiseerd. Daar zal ook een inventaris van het Brusselse kippenbestand voorgesteld worden. Via crowdfunding zoeken de organisatoren wel nog geld voor het hoenderfeest.

Geïnteresseerden zullen op het feest terechtkunnen voor infosessies en advies rond het kweken van kippen. Tijdens een workshop kunnen ze hoenderhokken leren bouwen. Verder is het de bedoeling dat de bezoeker streekrassen van pluimvee zal kunnen bewonderen, en dichters de lof van de kip horen bezingen. Voor de bezoeker met een stevige trek is er omelet met (uiteraard lokale) oesterzwammen voorzien.

"Steeds meer Brusselaars zijn in de ban van de kip”, klinkt het bij Le Début des Haricots, die de kloof tussen voedselproducenten en consumenten wil dichten. Het eerste Feest van de Kip moet stadsbewoners laten zien hoe makkelijk het is om kippen te kweken in de stad. Zo hopen de organisatoren mee de Brusselse afvalberg te verkleinen.

Le Début des Haricots is een woordspeling op de Franse uitdrukking ‘la fin des haricots’, wat oorspronkelijk stond voor hongersnood en nu zoiets betekent als ‘de ondergang, het ultieme einde’. De milieuvereniging werd in 2005 opgericht en heeft inmiddels twee stadsboerderijen onder haar hoede, beheert het netwerk van de Brusselse collectieve moestuinen en organiseert ook groepsaankopen.

Wie in het Gewest woont en zelf kippen in de tuin of op het (dak)terras houdt, wordt overigens uitgenodigd een vragenlijst in te vullen. Ook de resultaten van die ‘Brusselse-kippentelling’ zullen worden voorgesteld op het Feest van de Kip.

Feest van de Kip, Parckfarm Thurn & Taxis, 16 mei, 14-21 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni