© Agentschap Wegen en Verkeer

Eerste dierenbrug over Ring rond Brussel

© brusselnieuws.be
10/02/2016

In het voorjaar van 2016 begint de Vlaamse overheid met de bouw van een ecoduct over de Ring rond Brussel in Hoeilaart. De brug, die verschillende stukken Zoniënwoud met elkaar verbindt, wordt zo aangelegd dat dieren er veilig de snelweg kunnen oversteken.

Het Agentschap Wegen en Verkeer en het Agentschap voor Natuur en Bos, beginnen tijdens de lente van 2016 met de aanleg van het ecoduct. Dat is een brug die zo aangekleed wordt dat verschillende diersoorten geneigd zijn om via de brug de snelweg over te steken. De dierenbrug wordt aangelegd in Hoeilaart, tussen Groenendaal en Waterloo.

Het Zoniënwoud, dat ruim vijfduizend hectare groot is, wordt door verschillende wegen in blokken opgedeeld. Daardoor worden de leefgebieden van de dieren in het bos vaak gescheiden en dat brengt gevaarlijke verkeerssituaties met zich mee omdat de dieren verplicht zijn om de drukke wegen over te steken. Om dit te voorkomen werden eerder al ecotunnels aangelegd.

“De nodige vergunningen en stabiliteitstesten zijn afgerond en in het voorjaar begint men te bouwen,” zegt boswachter Dirk Raes. “Normaal zou het ecoduct in maart 2017 klaar moeten zijn.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni