Eén verdachte van aanslagen in Parijs aangehouden

© brusselnieuws.be
23/11/2015

Eén man die zondag in het kader van de politie-operaties werd gearresteerd, is aangehouden. De man is in verdenking gesteld voor deelname aan de activiteiten van een terroristische groep en betrokkenheid bij de terroristische aanslagen in Parijs.

Dat meldt het federaal parket. De overige 15 personen die gisteren van hun vrijheid beroofd zijn, werden grondig verhoord door de federale gerechtelijke politie maar uiteindelijk door de onderzoeksrechter opnieuw in vrijheid gesteld.

De vijf personen die vanochtend van hun vrijheid werden beroofd, zijn intussen verhoord. Twee onder hen werden vrijgelaten. Voor de overige drie wordt nog nader onderzoek verricht. De onderzoeksrechter zal morgen beslissen over hun eventuele verdere aanhouding.

Er wordt geen informatie gegeven over de identiteiten van de betrokken personen.

Het federaal parket benadrukt dat het niet ongewoon is dat tijdens een grootscheepse zoekactie zoals die van gisteravond meerdere personen worden meegenomen, enkel voor grondig verhoor of om te verduidelijken waarom zij op deze plaatsen werden aangetroffen.

''Het risico om met wapens, explosieven of gevaarlijke personen geconfronteerd te worden en de ervaringen in het recente verleden, nopen tot het nemen van uitzonderlijke voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen bij zulke operaties'', zegt het parket.

Het onderzoek gaat onverminderd verder, laat het parket nog weten.

Aanslagen Parijs

De aanslagen in Parijs werden deels in Brussel gepland. De beschuldigden staan terecht in Parijs. Alle berichtgeving over de Brusselse link, vind je in dit dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Aanslagen Parijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni