Broodhuis Grote Markt

‘Eén toerisme-agentschap voor Brussel’

© brusselnieuws.be
20/06/2014

Het Brussels Gewest krijgt een eengemaakt organisme voor toerisme. Dat hebben de onderhandelaars volgens La Libre beslist binnen de Brusselse formatie. Er zou ook een Brusselse minister van Binnenlandse Zaken komen.

De nieuwe organisatie die toerisme in het Gewest zal regelen, zal de werking bundelen van VisitBrussels, Brussels Info Place, het verbindingsbureau Brussel-Europa en Brussels Major Events. De groepering wordt mogelijk omdat Brussel dankzij de zesde staatshervorming bevoegd wordt voor toerisme.

De ‘minister van Binnenlandse Zaken’ is een bevoegdheid waar de PS al voor de verkiezingen voor pleitte. Ze zou toegewezen worden aan de minister-president, en alle veiligheidsbevoegdheden bundelen. De structuur van de bijhorende administratie is wel nog niet duidelijk.

De afgelopen dagen bogen de onderhandelaars zich ook over het budgettaire kader voor de komende legislatuur. Om het geplande evenwicht in 2015 te halen, zou 180 miljoen euro gevonden moeten worden, al werd dat bedrag voorbarig genoemd. Een technische werkgroep moet de cijfers nog verfijnen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni