Ecolo en Groen niet op een lijn over rekeningrijden

© brusselnieuws.be
10/02/2014

De Franstalige groenen van Ecolo vinden dat de voorwaarden voor rekeningrijden nog niet vervuld zijn. Er moeten volgens de partij nog voldoende alternatieven ontwikkeld worden en de maatregel mag geen aanslag zijn op de portefeuille. Zusterpartij Groen is wel pro.

Het partijbureau van de Franstalige groenen boog zich maandag over de kwestie. Na afloop kwam de conclusie dat er voor de Franstalige groenen nog te veel vraagtekens zijn om zich achter rekeningrijden te scharen.

Volgende week maandag start een proefproject voor rekeningrijden in de GEN-zone. Maar voor Ecolo kan er van een definitieve invoering, ongeacht de resultaten, pas sprake zijn als een aantal voorwaarden vervuld zijn.

Zo kan er geen sprake zijn van een verhoging van de belastingen. Het mag met andere woorden niet gaan om een heffing bovenop de bestaande autofiscaliteit. Verder mogen mensen uit afgelegen gebieden niet gestraft worden.

Bovendien moeten er ook voldoende alternatieven zijn en moet er het nodige respect zijn voor de privacy, aldus Ecolo. Extra fiscale rechtvaardigheid zodat lage inkomens niet gestraft worden is ook nodig. Aan die voorwaarden zijn volgens de Franstalige groenen nog niet voldaan.

Bij zusterpartij Groen is men wel gewonnen voor rekeningrijden. Zowel op Vlaams als op Brussels niveau toonde de partij zich voorstander.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni