Ebola-alarm in Sint-Pietersziekenhuis

© brusselnieuws.be
29/08/2014

Een medewerker van Artsen Zonder Grenzen zit in quarantaine in het Sint-Pietersziekenhuis omdat hij mogelijk besmet is met het ebolavirus. De man maakte deel uit van een team dat ebola bestrijdt in West-Afrika.

Hij keerde twee weken geleden terug uit West-Afrika waar hij in een team werkte dat ebolapatiënten behandelt. Donderdagmiddag werd hij plots onwel en hij had ook koorts. Hij was toen een opleiding aan het geven voor Artsen Zonder Grenzen in Thurn & Taxis.

Omdat hij pas terug was uit een risicogebied, werd hij naar het Sint-Pietersziekenhuis gebracht. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws vrijdag.

Het is absoluut nog niet zeker of hij effectief besmet is. Volgens de FOD Volksgezondheid is de kans klein. Het kan ook om malaria of een gewone griep gaan.

Maar omdat de man in contact kwam met ebolapatiënten wordt geen risico genomen. Volgens een woordvoerder van Volksgezondheid hoeven de mensen die met hem in contact kwamen niet te panikeren. Alleen wanneer de symptomen zichtbaar zijn, is er kans op besmetting.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni