Protest bouwproject VUB La Plaine c Ivan Put

De actievoerders op de campus La Plaine van de ULB in Elsene zijn veroordeeld tot het betalen van dwangsommen als ze het terrein niet verlaten. Maar voorlopig zullen de studenten de start van de werkzaamheden blijven verhinderen, zeggen ze.

De rechtbank van eerste aanleg in Brussel verplicht het comité Sauvez La Plaine om 100 euro per actievoerder te betalen, als het niet stopt met de bezetting van het terrein. Sauvez La Plaine protesteert er al maanden tegen een vastgoedproject waarvoor bomen en groen moeten wijken.

Maar het vonnis houdt de actievoerders niet tegen, zegt Julie Distexhe van Sauvez La Plaine aan FM Brussel. “Dit gaat voorlopig weinig veranderen. Want voor de dwangsommen geëist kunnen worden, moet een deurwaarder de identiteit van de actievoerders komen vaststellen. En die hebben we nog niet gezien. Dus voorlopig gaan we verder met de actie.”

Het project omvat de bouw van bijna 100.000 vierkante meter woningen, waarvan 8.000 vierkante meter studentenkoten. Sauvez La Plaine plant volgende zaterdag nog een betoging voor het gemeentehuis van Elsene.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni