wachtrij asielzoekers 14

DVZ werkt ook in het weekend om achterstand in te halen

KV
© brusselnieuws.be
03/09/2015

Medewerkers van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) zullen de komende weekends interviews afnemen van mensen die al een asielaanvraag hebben ingediend en in een asielcentrum zitten.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) wil er met deze tijdelijke maatregel voor zorgen dan de mensen die opgevangen worden in asielcentra sneller doorstromen. Mensen die vandaag geregistreerd zijn, worden pas eind november uitgenodigd voor een interview. Dat betekent dat ze al die tijd in het asielcentrum blijven.

De interviews gebeuren door vrijwilligers, aldus Francken. De vrijwilligers worden voor hun overwerk uitbetaald, ze zullen hun overuren dus niet compenseren.

Volgens de woordvoerder van de Dienst Vreemdelingenzaken zijn er zowel voor zaterdag als zondag 30 medewerkers bereid om interviews af te nemen. Dat zou goed zijn voor de verwerking van 350 dossiers.

Theo Francken benadrukt dat de loketten in het weekend gesloten blijven. Mensen kunnen er dus niet terecht om zich als asielzoeker te registreren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni