© eloy snps

Politie telt 14.000 collega's op politiebetoging

© brusselnieuws.be
17/09/2014

Duizenden agenten - zonder uniform - verzamelen aan het Noordstation voor een grote politiebetoging. De agenten protesteren tegen de nieuwe pensioenregeling. De Kleine Ring is ondertussen opnieuw open voor het verkeer maar de Belliardstraat is nog afgesloten.

De politiebonden komen op straat tegen de uitspraak van het Grondwettelijk Hof die bepaalt dat de pensioenleeftijd voor iedereen binnen de politie op 62 ligt. Ze protesteren ook tegen het ontbreken van overgangsmaatregelen voor wie aan de vooravond van zijn of haar pensioen stond.

De betoging startte een beetje na 10 uur aan het Noordstation en trekt richting Jubelpark. De bonden verwachtten zo'n 10.000 betogers. De geüniformeerde agenten die de betoging begeleidden maakten eerst melding van 17.000 betogers, maar stelden dan aantal later bij tot 14.000.

Er was hinder op de Kleine Ring, in beide richtingen, maar ondertussen is de betoging al opgeschoven tot in de Belliardstraat.

De bonden roepen wel enkel agenten op die op dat moment geen dienst hebben. De dienstverlening komt niet in het gedrang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni