© LV

Duizend verkeersborden veranderen voor voetgangerszone

© brusselnieuws.be
22/06/2015

Door de uitbreiding van de voetgangerszone en het bijhorende circulatieplan moeten meer dan duizend verkeersborden weggehaald, bijgezet of verplaatst worden. De Stad Brussel heeft ondertussen ook ontwikkelaars van gps-systemen ingelicht.

Over een week worden de Anspachlaan en verschillende straten in de buurt definitief autovrij. In totaal verandert de verkeerssituatie in twintig straten. Dat vergt een heleboel ingrepen.

Zo moeten niet minder dan duizend verkeersborden worden weggehaald, bijgezet of verplaatst. Ook heel wat bushaltes verhuizen. Banken en bloembakken zullen de nieuwe voetgangerszone afbakenen in afwachting van de definitieve heraanleg.

"Wat we op voorhand konden doen, hebben we gedaan", zegt schepen van Mobiliteit Els Ampe (Open VLD). "Een groot deel van de oefening gebeurt in de nacht van zondag 28 juni op maandag 29 juni. Dan worden heel wat verkeersborden en lichten tijdelijk afgedekt met vuilniszakken."

De Stad heeft ook de belangrijke gps-operatoren ingelicht over de veranderingen. 80 procent van de mensen die onlinenavigatiekaarten gebruiken, zal op 29 juni over een bijgewerkte gps beschikken. Wie een navigatiekaart van zijn autodealer gebruikt, zal mogelijk langer moeten wachten.

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Voetgangerszone Vijfhoek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni