Nemo diving

Duikclub Nemo's Diving wil groeien

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
08/10/2014

Nemo’s Diving heeft een doel. Het is de enige Nederlandstalige duikclub uit Brussel die ook een G-werking heeft en wil zijn ledenaantal de komende jaren zien groeien.

“De afwezigheid van een duikclub in Brussel waar ook mindervaliden terecht konden, was tien jaar geleden een van de redenen van het ontstaan van Nemo’s Diving,” vertelt voorzitter Charles Reyniers (65). “Maar onze voornaamste doelgroep zijn valide duikers. Dat komt onder meer door het feit dat mindervaliden de nodige omkadering nodig hebben, en op dit moment zitten we aan ons maximum.”

Nemo’s Diving telt vandaag zes mindervalide leden op een totaal van vijftien. Dat aantal fluctueerde de afgelopen jaren, maar voor de clubleiding zou het de hoogte in mogen gaan. Zij willen groeien. “Het is geen nieuws meer: het is steeds moeilijker om mensen te vinden die zich in hun vrije tijd willen inzetten voor een club. Toch hopen we daar in te slagen. Waarom? Om onze werking groter en beter te maken.”

“De wisselwerking tussen de leden is een van onze belangrijkste troeven. Ze helpen elkaar en dat creëert een band, een hechte band. Er is solidariteit onder ons. Die goede sfeer wordt ook onderhouden door samen regelmatig de cafetaria van zwembad Triton (Evere) te bezoeken, onze thuisbasis. Daar trainen we elke maandag (vanaf 12 uur) en dinsdag (vanaf 20 uur).”

Op vadrouille
De Brusselaars blijven niet heel het jaar door in Evere. Ze trekken regelmatig naar de Waalse steengroeven, De Nekker in Mechelen, de Oosterschelde in Nederland; en zelfs nog verder weg. “Binnenkort gaan we naar Monte Mare in Duitsland, een groot zwembad waar je kan duiken, en volgend jaar gaan we naar Egypte. We zijn een dynamische club die graag op uitstap gaat.”

Nemo’s Diving kan rekenen op de expertise van ervaren duikers, waaronder een instructeur met twee sterren en twee A1-instructeurs. Zij begeleiden de leden zowel in recreatief als in sportduiken. Tijdens de lessen worden onder meer zwem- en apneu-oefeningen gedaan, worden technieken aangeleerd om de nodige examens te kunnen afleggen, enzovoort. “Het is allemaal de moeite waard. De vrijheid om onder water te kunnen bewegen, om op een andere manier te bewegen, en die onderwaterwereld te kunnen zien is fantastisch. Het is uniek!”

Interesse? Contacteer Charles Reyniers dan via charles.reyniers@skynet.be of 0478-33.72.84

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni