De Brusselse taxichauffeurs pikken sinds afgelopen weekend, toen het dreigingsniveau voor Brussel opgetrokken werd naar niveau 4, de ene na de andere klant op. De Brusselaar, die het zonder metro moet stellen, belt sneller voor een taxi.

Taxi Bleus had maandag 25 à 30 procent meer oproepen dan normaal. "Op het piekuur (7-10 uur en 16-20 uur) waren het er zelfs 300 procent meer", zei algemeen directeur Luigi Marrocco. "Al onze chauffeurs zijn op de baan en we zijn van tijd tot tijd overbevraagd. We geven voorrang aan klanten die zich om medische redenen moeten verplaatsen. Sinds zaterdag merken we 's nachts wel een aanzienlijke daling. De Brusselaars lijken minder makkelijk weg te gaan."

Taxis Verts heeft sinds vorig weekend drie keer meer oproepen. "We hebben onze teams versterkt, maar soms moeten we prioriteiten stellen. Bijvoorbeeld klanten die om medische redenen zich moeten verplaatsen of die minder mobiel zijn", zegt Jean-Michel Courtoy.

De politie heeft de taxibedrijven geen bijzondere instructies gegeven. "Wie ons beroep uitoefent, heeft geleerd waakzaam te zijn", zegt Courtoy. Chauffeurs zijn niet bang om achter het stuur te kruipen. "Iedereen is zich bewust van de toegevoegde waarde die we kunnen betekenen in deze periode."

Dreigingsniveau 4 in Brussel

Wat zijn de gevolgen van het verhoogde dreigingsniveau in Brussel? En hoe staat het met het onderzoek? U leest er alles over in ons dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Economie, Dreigingsniveau 4 in Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni