Draps wil naar Raad van State met verkiezingsklacht

© tvbrussel
13/11/2012
Willem Draps, aftredend MR-burgemeester in Sint-Pieters-Woluwe, wil doorzetten met zijn klacht tegen de verkiezingsuitslag in zijn gemeente. Uitspraak van het bevoegde college wordt uiterlijk verwacht op 24 november. Maar Draps laat nu al weten dat hij naar de Raad van State trekt als hij ongelijk krijgt.

De klacht van Draps draait rond het nieuwe systeem van elektronisch stemmen dat in zijn gemeente en Sint-Gillis werd uitgetest. Dat gaf volgens hem voordeel aan de Woluwe+-lijst van Benoît Cerexhe, de opvolger van Draps.

De Lijst van burgemeester Draps haalde op 14 oktober 36 procent van de stemmen. Woluwe+ haalde goed 25 procent binnen maar sloot een coalitie met FDF, Ecolo en Gestion Communale.

Een uitspraak in de zaak wordt verwacht uiterlijk op 14 november. Draps kondigt in Le Soir echter aan dat hij bij een voor hem nadelig vonnis naar de Raad van State trekt. Omdat die 60 dagen heeft om te beslissen, kan het wat langer duren vooraleer Cerexhe de burgemeesterssjerp kan omgorden. Die laatste kan immers niet de eed afleggen voor er een oordeel van de Raad is.

Normaal gezien moet de nieuwe gemeenteraad en burgemeester van Sint-Pieters begin december de eed afleggen.

Ook in Ganshoren, Molenbeek en Brussel werd de verkiezingsuitslag aangevochten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Pieters-Woluwe, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni