Dokterspraktijk in metro Centraal Station geopend

© FM Brussel
16/06/2015

In het Centraal Station is de eerste dokterspraktijk in een metrostation geopend. Pendelaars of buurtbewoners kunnen er terecht voor consultaties, bloedafnames en voorschriften voor geneesmiddelen.

"Mensen nemen niet meer de tijd om naar de dokter te gaan, dus is het essentieel dat wij naar de patiënt toegaan", zegt Annick Vanderstraeten van uitbater Brussels Quality Medical. Dat werkt samen met de ziekenhuisgroep Chirec. "Indien nodig kunnen we doorverwijzen naar een ziekenhuis of een van onze andere gespecialiseerde centra. Binnen de 48 uur brengen we ook de huisarts op de hoogte."

De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) had zich eerder sceptisch uitgelaten over de opening. "We gaan steeds meer naar een systeem van medische shopping in plaats van een globale zorg voor de patiënt. Ik geloof niet dat een geneeskunde voor gehaaste mensen goede zorgen kan bieden", vertelde Luc Herry bij het nieuws van de opening aan de krant La Capitale. Maar Van Achter verzekert dat de artsen de tijd zullen nemen die nodig is om de juiste zorgen toe te dienen.

Het medisch centrum in metrostation Centraal is open van 6.30 tot 19.30 uur op werkdagen, en op zaterdagvoormiddag van 9 tot 13 uur. Als het centrum succes heeft, volgen er mogelijk nog twee op andere locaties in Brussel.

Bekijk hieronder de reportage van tvbrussel:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni