DOCKS BRUXSEL simulatie interieur

Docks heeft in alle stilte opnieuw een milieuvergunning

© brusselnieuws.be
08/07/2015

Het Brussels Gewest reikt een nieuwe milieuvergunning uit aan winkelcentrum Docks Bruxsel. De auditeur van de Raad van State heeft in mei geadviseerd om die milieuvergunning te vernietigen vanwege mobiliteitsproblemen. Het Gewest wacht het definitieve oordeel van de Raad niet af, en is bezig met een nieuwe vergunning.

Het is niet gezegd dat de Raad van State het advies van de auditeur zal volgen, maar meestal gebeurt dat wel. Het is niet duidelijk wanneer de Raad een beslissing neemt. Maar het Gewest geeft intussen al een nieuwe milieuvergunning aan Docks. Dat laat het kabinet van Brussels Minister van Leefmilieu Céline Fremault (CDH) weten aan tvbrussel. Over de inhoud van die vergunning wil het kabinet niets kwijt, want de regering moet ze nog officieel bevestigen.

De auditeur vindt dat de milieuvergunning te weinig oplossingen biedt voor de mobiliteits- en parkeerproblemen rond het project. Docks Bruxsel moet er komen onder de Van Praetbrug en verwacht 140.000 tot 150.000 bezoekers per week. Het Brussels Gewest wil bezoekers met het openbaar vervoer lokken, onder meer door weinig autoparkeerplaatsen ter beschikking te stellen. Docks zou ook tickets voor openbaar vervoer terugbetalen.

Maar die maatregelen zijn voor de auditeur van de Raad van State dus niet voldoende. Oppositiepartij N-VA vraagt in een persbericht dat de Brusselse regering de mobiliteitsproblemen echt ernstig neemt. “Zonder effectieve maatregelen zal het winkelcentrum immers zorgen voor een bijkomend verkeersinfarct in Brussel”, zegt Brussels Parlementslid Cieltje Van Achter (N-VA).

Het is niet de eerste keer dat de vergunningen van Docks in het gedrang komen. Eerder vernietigde de Raad van State de socio-economische vergunning al. Ook bij die beslissing speelde mobiliteit een belangrijke rol. Eind april heeft het Brussels Gewest ook die vergunning opnieuw toegekend.

'Er worden 22.000 bezoekers met wagens verwacht op een gemiddelde vrijdag'

Docks Bruxsel

In dit dossier vind je alles over het shoppingcentrum Docks Bruxsel, dat in november 2016 na een lange juridische strijd opende aan de Van Praetbrug in Schaarbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Economie, Docks Bruxsel

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni