Djump schort activiteiten in België en Frankrijk op

© brusselnieuws.be
03/07/2015

Autodeeldienst Djump heeft zijn activiteiten tot nader order opgeschort. Dat maakte Djump vrijdag bekend, nadat concurrent Uber hetzelfde al deed in Frankrijk. Beide bedrijven roepen het geweld en de bedreigingen tegen hun chauffeurs als reden in. Djump is ontstaan in Brussel, maar heeft 90 procent van haar klanten in Parijs.

De bedreigingen die op het platform wegen, komen vooral uit Frankrijk, maar aangezien de klanten voor het merendeel in Parijs zitten, konden de diensten in Brussel niet behouden blijven.

Met de maatregel hoopt het bedrijf meer aandacht voor zijn zaak te krijgen. "De manifestatie van taxi's in Parijs heeft de Djump-bestuurders enorm doen schrikken", zegt stichter Tanguy Goretti aan persbureau Belga. "Sommigen liepen in een hinderlaag, taxichauffeurs gooiden blokken naar voertuigen waarvan ze dachten dat ze van Djump, Uber of Hitch waren."

Sindsdien, "hoewel geen enkele wet duidelijk die maatschappijen verbiedt", zijn de Djump- en Uber-chauffers geconfronteerd met intimidatie door de politiediensten. "Onze chauffeurs zijn achtervolgd, bedreigd met voorlopige hechtenis en een inbeslagname van hun voertuig", aldus Goretti.

De maatschappij betreurt tot op heden nog niet gehoord te zijn door de Franse regering en wil wegen op de Europese Commissie. De opschorting van de diensten moet volgens Goretti daartoe bijdragen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni