Dit wordt het nieuwe Spiegelplein

© brusselnieuws.be
06/10/2015

Nieuwe plannen en simulatiebeelden geven een idee hoe het Spiegelplein in Jette er na de heraanleg moet gaan uitzien. De werf zou klaar moeten zijn in oktober 2018.

Met een ondergrondse parking, zitbanken, bomen en fonteintjes gaat het Spiegelplein (officieel het Koningin Astridplein) in Jette het Flageyplein in Elsene achterna. De Sint-Magdalenakerk zal verlicht worden zodat ze een referentiepunt wordt voor de hele wijk. "Het noorden van Brussel krijgt er een belangrijke ontmoetingsplek bij", zegt minister van Openbare Werken Pascal Smet (SP.A).

Het autovrije plein zou in oktober 2018 klaar moeten zijn, tegelijk met de nieuwe tramlijn 9. De werkzaamheden van de openbare nutsbedrijven zijn alvast gestart. De aanleg van de ondergrondse parking met 3 verdiepingen en 199 plaatsen moet in mei 2016 beginnen. De heraanleg van het plein is begin 2017 gepland. De ondergrondse parking kost 10 miljoen euro, betaald door het Gewest. Voor de bovengrondse heraanleg is 2 miljoen euro nodig.

Het plein is vandaag een parking en wordt dus grotendeels autovrij. 's Ochtends zullen wel leveringen mogelijk zijn. Daarnaast voorziet de gemeente in parkeerplaatsen van korte duur aan de rand van het plein. In de buurt van het plein komen er ook een Villo-station, taxistandplaatsen en een Cambio-station. "Zo wordt het een van de meest toegankelijke handelszones van Brussel", aldus het persbericht van gemeente en Gewest. Handelaars vrezen ondertussen inkomensverlies door de werkzaamheden. De bekende zondagsmarkt op het plein is in twee gesplitst tot het einde van de werf.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni