Dirk Berckmans verlaat N-VA en start met 'Gemeentebelangen'

Christophe Degreef
© Brussel Deze Week
21/11/2014

N-VA oppositieraadslid Dirk Berckmans verlaat zijn partij. Samen met ex-CDH-fractieleider Youssef Lakhloufi richt hij het tweetalige Gemeentebelangen-Groupe d'Intérêt Communal op, vernam Brussel Deze Week. "We willen de kloof tussen meerderheid en oppositie dichten. De Molenbeekse bevolking heeft geen boodschap aan politieke spelletjes."

Lakhloufi en Berckmans zeggen dat ze een halt willen toeroepen aan de stadsvlucht van de Molenbeekse middenklasse. "We willen het verschil maken in enkele belangrijke politieke thema's," zegt het tweetal.

"Onze politieke standpunten zullen onafhankelijk van meerderheid en oppositie tot stand komen, onderwerp per onderwerp, met het lokale belang op de eerste plaats. OCMW, gemeentefinanciën, veiligheid en onderwijs zijn daarbij prioritair."

Door dit manoeuvre verliest de Molenbeekse MR-CDH-Ecolo-meerderheid een lid. Youssef Lakhloufi stapte enkele weken geleden uit het CDH na de malaise bij de jeugdvoetbalwerking van het failliete RWDM. Trainers zouden daar door politici bedreigd geweest zijn.

Dirk Berckmans van zijn kant zegt de N-VA vaarwel uit onvrede met de lijstvorming binnen zijn partij tijdens de jongste gewestverkiezingen.

Gemeentebelangen krijgt nog de actieve steun van de jonge niet-verkozen Brahim Chentouf, een in Molenbeek bekende sociaal werker en journalist.

Woensdag verschijnt in Brussel Deze Week een interview met Dirk Berckmans en Youssef Lakhloufi.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Politiek

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni