Dienst Vreemdelingenzaken krijgt coördinatiecel radicalisme

© brusselnieuws.be
10/02/2016

In de strijd tegen terreur trekt de regering 300 miljoen euro uit voor extra maatregelen. Daardoor krijgt de Dienst Vreemdelingenzaken tien extra personeelsleden en een coördinatiecel radicalisme.

Staatssecretaris Theo Frankcen (N-VA) verdeelt het budget voor anti-terreurmaatregelen tussen asiel en migratie, schrijft De Morgen woensdag. De tien extra personeelsleden bij DVZ zullen werken op de gerechtelijke afdeling. Zij zijn er om de politie op het terrein te versterken tijdens acties tegen terreur en om te helpen bij dossiers van mensenhandel en zwartwerk.

Ook een coördinatiecel radicalisme kan bij DVZ opgericht worden dankzij het extra budget. Vijf personeelsleden gaan zich binnen die cel bezighouden met screening en met het opvolgen van individuele dossiers.

“Het gaat dan over het intrekken van de verblijfsvergunning van Syriëstrijders of radicale imams", aldus Francken. "Maar ze gaan zich ook buigen over signalen over radicalisme in de opvangcentra en zorgen dat die informatie beter wordt doorgegeven aan de bevoegde veiligheidsdiensten."

Bij Fedasil komt er een verbindingsofficier. Die wordt het aanspreekpunt voor de politie wanneer in een opvangcentrum signalen van radicalisme worden opgevangen. Ook de controle aan asielcentra zal strenger worden. Daarvoor komen er camera's en nieuwe draaideuren aan de verschillende ingangen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni