© Michèle Susan

Dertig arrestaties bij voetbalrellen in centrum [+ video]

© brusselnieuws.be
23/03/2015

Tijdens de opstootjes in het centrum van zondagmiddag heeft de politie een dertigtal voetbalsupporters opgepakt. Op nieuwe beelden is de confrontatie tussen supporters en politie te zien.

De politie heeft zondag in het centrum 29 supporters opgepakt. Twintig van Anderlecht, een van Brugge en acht van de Nederlandse club ADO Den Haag, die supporters van Club kwamen steunen.

Ondertussen duiken via sociale media ook amateurbeelden op van de rellen. In onderstaande video is te zien hoe hooligans de politie met bouwmaterialen bekogelen in de Jules Van Praetstraat, die de Beurs met Sint-Goriks verbindt.

De opgepakte Bruggefan wordt beschuldigd van slagen en verwondingen aan agenten. Hij werd gearresteerd in de Jules Van Praetstraat.

Supporters van Club Brugge waren zondag vroeger dan verwacht afgezakt naar het centrum en hadden verzameld aan de Beurs.

Toen ook supporters van paarswit naar de Beurs wouden trekken, vroeg de politie hen meteen naar de Heizel te gaan, om een confrontatie te vermijden.

Een twintigtal Anderlechtsupporters weigerde dat en werd administratief aangehouden op het Sint-Katelijneplein.

Bericht door Michèle Susan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni