Delva: 'Hoog tijd dat taxi's regels kredietkaarten respecteren'

© Belga
26/01/2016

In veel taxi's kun je nog altijd niet met een kredietkaart betalen. Nochtans moeten de Brusselse taxi's sinds begin dit jaar verplicht een kredietkaartlezer hebben. Dat klaagt Paul Delva, fractieleider van CD&V, aan in het Brussels parlement. Minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) roept klanten op een klacht in te dienen als ze niet elektronisch kunnen betalen.

De taxisector is nochtans een voorstander van kredietkaartlezers in de voertuigen, maar wil toch uitstel krijgen. Eerder kreeg de sector al uitstel voor de invoering van digitale taximeters. Die werd al verschoven naar eind 2016, wanneer de minister ook met een taxiplan zal komen.

Pascal Smet liet in het Brussels parlement weten dat hij niet wil ingaan op de vraag om uitstel. Klanten die niet kunnen betalen met de kaart moeten een klacht indienen bij Brussel Mobiliteit, vindt hij. De taxibestuurder die geen kaartlezer heeft kan dan een waarschuwing krijgen. Bij een tweede vaststelling kan de taxivergunning van de overtreder geschorst worden, bij bijkomende vaststellingen kan dat zelfs een intrekking worden.

"Een taxirit te allen tijde kunnen betalen met een kredietkaart is bijzonder handig, voor zowel Brusselaars als toeristen. Het is ook een goede zaak voor de taxisector zelf. Het succes van Uber is immers voor een deel hierdoor te verklaren: een Uberrit kan je alleen maar met een kredietkaart betalen. Geen gedoe dus met kleingeld, of een gebrek aan wisselgeld. Het is dan ook hoog tijd dat de Brusselse taxisector hierin mee gaat", vindt Paul Delva.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni