Dekzeil met foto Justitiepaleis tegen februari

© brusselnieuws.be
03/12/2014

De plannen om de stellingen voor het Justitiepaleis te overdekken met een foto van het gebouw, worden concreter. Twee privésponsors zijn nog in de running om de stellingencamouflage te financieren, in ruil voor een advertentie op een deel van het doek.

Dat meldt de RTBF.

Courtois kondigde al in april aan genoeg te hebben van de eeuwige werf die het Justitiepaleis is geworden. Het emblematische gebouw staat al zo lang in de steigers dat de stellingen zelf verroest en aan vervanging toe zijn.

Een dekzeil met een foto van het gebouw van Joseph Poelaert moet het geheel aangenamer maken om naar te kijken. Hetzelfde werd al gedaan bij de verschillende gevelrenovaties op de Grote Markt.

Passerende toerist
Schepen Courtois liet eerder al een ballonnetje op over een projectmanager voor het Justitiepaleis, en zet zijn plan nu door om de verkommerde steigers aan het oog te onttrekken. “De Brusselaar begrijpt dit niet meer", zegt hij. "Het is onwaarschijnlijk. Allez, leg dit ook maar uit aan een toerist die hier passeert en dat volledig verwaarloosde paleis ziet.”

De Stad Brussel heeft bedrijven gecontacteerd die een dekzeil zouden willen financieren. Twee kandidaten strijden nog om het contract, waaronder een energieleverancier. De uiteindelijke sponsor zal 112.000 euro moeten neertellen.

De Stad zou voor het einde van het jaar de knoop doorhakken, en hoopt dat het dekzeil in februari opgehangen zal kunnen worden.

Het Justitiepaleis wordt beheerd door de federale Regie der Gebouwen, die nog zijn toestemming moet geven. Daarbovenop moet het Brussels Gewest een stedenbouwkundige vergunning voor het doek afleveren.

Werken pas vanaf 2017
Het Brussels Gewest sleepte eerder overigens de Regie voor de rechter om te eisen dat de stellingen versterkt worden.

Volgens de Regie wordt momenteel een lastenboek opgesteld voor de renovatie van de façade aan het Poelaertplein.

De werken zouden in 2017 moeten beginnen. Ze zouden – als alles volgens plan verloopt – tweeënhalf jaar moeten duren. Pas eind 2019 zouden de stellingen aan die kant met andere woorden verdwijnen. En dan moeten de andere gevels nog volgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni