Dejonghe: ‘Werk VGC levert Nederlandstalige stemmen op’

© brusselnieuws.be
11/07/2014

De inspanningen van de VGC en de Vlaamse Gemeenschap hebben op 25 mei voor meer Nederlandstalige stemmen gezorgd. Dat zei voorzitster van de VGC-Raad Carla Dejonghe (Open VLD) vrijdag tijdens haar 11 julitoespraak. Ook in de komende jaren blijven investeringen nodig.

Dejonghe zag de inspanningen van de VGC beloond op 25 mei. “De inspanningen die geleverd werden, onder andere op het vlak van onderwijs, cultuur en welzijn, worden gewaardeerd en werpen hun vruchten af. Het toont ook aan dat de grenzen tussen Nederlandstalige Brusselaars en anderstalige Brusselaars steeds meer vervagen”, zei ze.

Ze vindt het dan ook cruciaal dat ook Vlaanderen de nodige middelen voor Brussel blijft uittrekken. “Het is een investering die rendeert en naar waarde wordt geschat door de Brusselaar.”

“Het blijft essentieel dat er de komende jaren een goede en nauwe samenwerking blijft bestaan tussen de VGC en het Brussels Parlement enerzijds en de Vlaamse Gemeenschap anderzijds. Ik nodig de toekomstige Vlaamse minister bevoegd voor Brussel dan ook graag uit om zo snel mogelijk na zijn of haar aanstelling hier op de koffie te komen. Ook de Vlaamse minister-president mag zich aan zo’n uitnodiging verwachten.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni