Definitief groen licht voor renovatie station Vilvoorde

© Belga
31/08/2015

De raad van bestuur van de NMBS heeft het licht definitief op groen gezet voor de renovatie van het station van Vilvoorde. De stad verwacht dat de werken nu snel kunnen beginnen.

Dat meldt burgemeester Hans Bonte (SP.A) en bevestigt de vervoersmaatschappij.

"Alle investeringsprojecten worden dezer dagen grondig tegen het licht gehouden, maar in dit geval konden we niet wachten, onder meer vanwege het veiligheidsaspect", zegt NMBS-woordvoerster Frieke Neyrinck.

Vilvoorde dringt al jaren aan op de broodnodige renovatie, maar de werken bleven steeds uit. Burgemeester Bonte dreigde onlangs nog met dwangsommen, waarop NMBS-baas Jo Cornu liet verstaan het dossier prioriteit te willen geven.

Meer details over het prijskaartje of de timing wil de NMBS voorlopig niet kwijt. Maar het mag duidelijk zijn dat de vervoersmaatschappij het stuur in handen neemt voor de renovatie.

Bonte verwacht op korte termijn actie. "Aangezien de vergunningen reeds werden verstrekt en de aannemers bekend zijn, kan er nu snel worden gestart met de werken", aldus de burgemeester, die waarschuwt dat de werken "verschillende jaren" zullen duren. De komende dagen plant hij overleg met de NMBS om na te gaan op welke manier de reizigers best op de hoogte gehouden worden van het verloop van de werken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni