Deelauto's in centrum krijgen nieuwe standplaatsen

© brusselnieuws.be
25/06/2015

Door de invoering van de voetgangerszone op de centrale lanen krijgen ook de deelauto’s in die buurt een andere plek. Drie standplaatsen van autodeelbedrijf Cambio schuiven een stukje op, tot net net buiten de voetgangerszone. Eén standplaats wordt afgeschaft.

De standplaats ‘Munt’ in de Wolvengracht wordt afgeschaft, maar beschikte ook maar over één enkele wagen.

De standplaatsen ‘Centraal’ en ‘Fontainas’ zijn woensdag verplaatst. De tien wagens van de standplaats Centraal in de Kardinaal Mercierstraat worden verdeeld over twee nieuwe locaties, allebei vlak bij de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal.

Vier auto’s hebben sinds woensdag een plek in de Markiesstraat, zes voertuigen worden vanaf volgende week opgesteld in de Loksumstraat.

De standplaats ‘Fontainas’ verhuist naar de Lemonnierlaan ter hoogte van huisnummer 10, dicht bij de ingang van de parking Panorama, en net buiten de voetgangerszone.

Tot slot is de verhuis van de standplaats ‘De Brouckère’ gepland voor nu vrijdag 26 juni. De drie auto’s zullen vanaf dan opgesteld staan aan de Emile Jacqmainlaan nummer 53, nabij het gebouw van AG Insurance.

Cambiomedewerker Yves Rigole laat aan onze redactie weten dat het bedrijf nog onderhandelt over een toelating voor de deelauto's om in de autovrije zone te mogen rijden.

Concurrent Zen Car heeft in het centrum enkel auto’s in parkeergarages die toegankelijk blijven met de wagen, en hoeft dus geen wijzigingen door te voeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni