A1454 alina kneepkens

De week van Alina Kneepkens

Sam Steverlynck
© Agenda Magazine
09/12/2014

Alina Kneepkens is freelanceregisseur en -journalist. Ze maakt reportages voor verschillende VRT-nieuwsprogramma's, waaronder Koppen, Terzake en Reyers laat. Nu donderdag is in Panorama een reportage te zien die ze samen maakte met Jozef 'The sound of Belgium' Devillé over een basisinkomen voor iedereen.

BRONKS

"Ik ben in Brussel beland dankzij het jeugdtheater BRONKS, ik heb er een tijd geacteerd. Zo heb ik met twee voorstellingen de wereld rondgereisd. BRONKS zit dan ook in mijn hart. Ik ben benieuwd naar de voorstelling Het kleinste familiecircus ter wereld van Stijn Grupping & Ine Van Baelen. Het stuk gaat over twee kinderen die een circus willen beginnen. Het ziet er koddig en plezant uit. BRONKS is zeer goed bezig. Ze slagen er steeds in voorstellingen te maken die ook volwassenen kunnen boeien."
14/12, 15.00, BRONKS, www.bronks.be

HART BOVEN HARD

"Hart Boven Hard is een burgerinitiatief dat mensen en organisaties samenbrengt om te reageren op de besparingen die door de overheid worden opgelegd. Ik vind het knap hoe ze op originele wijze in dialoog gaan met de regering. De dag na de nationale staking van 15 december organiseren ze een evenement. Je kunt vragen stellen, maar ook voorstellen doen over belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Er vindt een panelgesprek plaats over Brussel en diversiteit."
16/12, 18.00, gratis, KVS_BOX, www.kvs.be

EEN BASISINKOMEN VOOR IEDEREEN

"Op donderdag 18 december is om 21.35u op Canvas onze documentaire te zien over een basisinkomen voor iedereen. Het idee – dat voor sommigen utopisch lijkt – is om iedere inwoner maandelijks een onvoorwaardelijk basisinkomen te geven. We zijn onder andere gaan filmen in Namibië, waar het principe een zeer activerende werking blijkt uit te oefenen op de bevolking. Zo gaan mensen vlugger een eigen zaak beginnen en is er minder criminaliteit. Naar aanleiding van de documentaire vindt in w-o-l-k-e een debat plaats met een aantal mensen uit de documentaire."
18/12, 21.35, Canvas + w-o-l-k-e, Vaartstraat 45, www.w-o-l-k-e.be

UBER

"Ik ben een grote fan van de taxidienst Uber. Ik vind het een veel handiger en aangenamer systeem dan reguliere taxi's. Tijdens de gesprekken met de Uber-chauffeurs leer je mensen kennen. Ik heb er al heel wat mooie verhalen gehoord. Zoals een Algerijnse chauffeur die spontaan begon over hoe hij omgaat met het overlijden van zijn vader. Uber is een heel andere manier van transport. Als vrouw voel ik me ook veel veiliger, en de chauffeurs zijn altijd zeer vriendelijk. Je kunt ze achteraf ook beoordelen. Mede daardoor is er een spontane motivatie om er een aangename rit van te maken."
www.uber.com

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni