De openluchtzwemmer (2): De Nekker

KH
© brusselnieuws.be
10/07/2014

De zon schijnt weer en nu smacht u naar een mogelijkheid om in openlucht te zwemmen. In Brussel kan dat niet, dus helpen we met oplossingen die minder dan een uur reizen met het openbaar vervoer vergen. Vandaag: de Nekker in Mechelen.

De Nekker beschikt over nogal wat troeven. Net als Nausicaa in Waterloo heeft het recreatiedomein met zwemvijver bijvoorbeeld een droomverbinding met Brussel. Het treintraject tussen Brussel-Zuid en Mechelen-Nekkerspoel duurt amper 30 minuten, de idyllische wandeling langs de Dijle naar het domein nog eens 14 minuten. Uit Brussel-Noord bereikt u het station Nekkerspoel zelfs in 20 minuten. Er zijn mensen die binnen Brussel véél langer onderweg zijn.

Het recreatiedomein zelf biedt voor elk wat wils. De hoofdattractie blijft de ruime zwemzone met het bijhorende strand. Die zone is met zijn 4.500 vierkante meter (maximale diepte 2,80 meter) erg ruim bemeten.

Wie er gewoon baantjes wil trekken, kan dat perfect aan de achterzijde van de bewaakte zwemstrook. Maar ook dollen aan de waterlijn behoort tot de mogelijkheden.

Ooievaars
Ook het strand – aangelegd met gewassen Noordzeezand – mag er zijn, net als de aansluitende ligweide. Met een beetje geluk krijgt u er overigens bezoek van een opmerkelijke gast. Ooievaars, wellicht uit het nabijgelegen Plankendael, vinden regelmatig de weg naar De Nekker. De dieren flaneren vaak onbeschroomd tussen de badgasten, tot groot jolijt van het klein grut op het strand.

De kans dat kinderen zich in De Nekker gaan vervelen is klein. Naast de eigenlijke vijver beschikt de Nekker immers ook over een waterspeelplein. Uw kroost vindt er onder meer verschillende glijbanen, vlotten, slingertouwen en een imposante klimconstructie.

Ook op het droge telt het domein nog eens verschillende speelzones per leeftijdscategorie. Daarbij is ook aan tieners gedacht, voor wie een skateramp en een touwenparcours werd aangelegd.

Wie na al dat baden en ravotten honger heeft, kan terecht in het cafetaria met ruim terras. Bij mooi weer moet u er vaak wel lang aanschuiven.

Conclusie: De Nekker heeft zowat alles wat u van een zwemvijver kan verwachten, inclusief snelle en comfortabele verbinding met Brussel. Ideaal voor een bezoek met kinderen, maar ook volwassenen vinden er hun gading. Een mooi alternatief voor een dagje kust voor wie niet de hele dag heeft. Al kan een afgebakende zwemzone natuurlijk nooit tippen aan het Noordzeegevoel.

De Nekker , Nekkerspoel-Borcht 19 2800 Mechelen. Tel. 015/55.70.05

Openingsuren: 9-20 uur (tot 31 augustus) Let op: iedereen moet zijn identiteitskaart tonen aan de ingang.

Prijzen: Volwassenen: 6 euro, Kinderen 6-12 jaar: 3 euro. De toegang is gratis vanaf 17 uur.

Eten en drinken: picknick mag, ook cafetaria ter plaatse.

Reistijd met openbaar vervoer: 30 min uit Brussel-Zuid (min. 20 uit Noord), 14 minuten te voet.

Meer info: http://www.denekker.be

De openluchtzwemmer

Het kwik stijgt naar de dertig graden, en in Brussel is nergens een openluchtzwembad te bekennen. Wij gingen voor u op zoek naar plekken waar u toch een frisse duik kan nemen, en dat binnen het uur reizen vanuit de stad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, De openluchtzwemmer

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni